Friday, July 3, 2009

sapa ek?

Saya selalu bermasalah mengingat nama orang. Kadangkala saya cam muka, tapi nama, habuk!! Jadi bila orang tanya "ingat tak?" dengan saya, saya cuba gaklah nak ingat but hancuss!!

Begitu juga bila nak masukkan nombor telefon. Kadangkala dah beria ria bercakap, bila nak masukkan nombor ke dalam telefon, saya selalu buat gini:-

"err...macamana ejaannya ya? atau how to spell your name correctly ya?"..

Selain coverline, dapatlah saya namanya yang betul!!he he he

Dan membawa kita ke isu gantinama:- bro , sis.

Sebab apa? sebab lupo lah tu!!!!!ha ha ha..

Jadi, kalau ada tips tips yang baik, kongsi ek? sebab apa?SEBAB APA???

ekau pun samo yo kan??ha ha ha

kamal fnd hashim

22 comments:

nurdaniella said...

salam tuan kamal, kelebihan saya pula, tetap akan ingat nama orang yang pernah saya kenal.. walaupun orang tu dah lupa pada saya.. kekadang penat jugak nak kembalikan ingatan orang tu.. apo nak buek.. tak dapek nak nolong.. agaknya tuan kamal ni selalu terminum air yang ada semut, tak??

Fireroll said...

tuan kamal jangan pulak tak inagt nama saya, walaupun semua panggil FIRE dan tuan kamal dah save no hp saya, sebenarnya nama betul saya FAIRUL. mesti tuan kamal tau kan, sebab dalam blog saya sudah tercatat, mungkin tuan kamal tak berapa nak ingat....

kamalfnd said...

fire, lu gua ingat bro...he he he

asilahmuhajer said...

salam..
pandai sungguh coverline.
bagus...boleh guna idea tu.

akak said...

Assalamu'alaikum.
Tak ingat nama perkara biasa bagi akak sebab ramai sangat ex-students.
Tapi akak tanya terus mereka dari intake bila dan kampus mana. Kekadang akak tak pernah ngajar diorang pun but it's a nice feeling bila diorang ingat kita.
Pernah seorang hamba Allah tu tersilap call akak tapi tak ngaku. Dari nada suaranya yg teragak-agak,akak tau dia serba salah tapi akak terus layan dia berbual seolah-olah nothing happened. Sekarang terus nyepi..

Blog Rasmi Motivasi Minda said...

Saya pun begitu!

kamalfnd said...

ahaks!motivator pun macamtu ek? he he...atau kerana terlalu ramai yang kita jumpa berbanding yang lain?

Anonymous said...

tuan kamal, rasanya tak salah kalau kita mengaku yang kita tak ingat nama si polan tu. bukan apa cuma kadang-kadang masa dan situasi yg menjarakkan perhubungan..tak ingat tak bermakna kita lupa kawan..

Anonymous said...

salam en. kamal, sihat? agak2 sy en. kamal kenal tak, nama sy puteri...kalau tak kenal pun takpe, sy saje nak kongsi pengalaman kat sini...sy pun byk gak mengalami situasi yg mcm tu, kadang2 sy wat2 kenal je, kalau tak pun sy tanya org lain sape tu...nak jaga hati la katakan...hehe :)

siti murni said...

salam tuan kamal..
kena berterima kasih kat tuan kamal sebab saya selalu tak tau nak cakap apa bila terlupa nama seseorang..:-)

Anonymous said...

Menurut kajian saya sendiri.. Porn n masturbation.. causes those probs..

alidyangon said...

Bro Kamal

Sama lah kita

Saya menghadapi masalah sukar mengingati Nama sesorang, apatah lagi Tarikh lahir serta alamat penuh beliau.

Kerana sikap saya yang suka 'store' everything in the PDA.

So sikap nak mengingat tu semakin kurang, selari dengan umur yang semakin lanjut...

Tang cover line tu, dah memang biasa buat dah..

bla jumpa orang yang kita terrrrr lupa nama dia, semanjang

'Hi bro... apa khabar bro??"

Lepas tu sikit sikit kita kias kan, nak tau nama dia apa...
he he he

kamalfnd said...

Jangan makan hati dengan komen anonymous tu.

Hanya jauhari yang kenal manikam dan sebab itulah dia pun lupa nama dia sendiri dan terpaksa pakai ANONYMOUS! ha ha ha

Kalau duduk atas bantal nanti tumbuh bisul agaknya ek?

baby ashue said...

kahkahkahkahkahkahkah..
Nak ketawa lagi..
Kahkahkahkahkahkahkah..

Xcukup tinggi belajar, nk kono kan org..hah,kan dah tokono..

Sambung ketawe lagi..
Kahkahkahkahkahkahkahkahkah
kahkahkahkahkahkahkahkahkah
kah..

Puas hati aku..

P/s:
(harap2 evrythg will be ok eh.. All dat bisul2 thing tu.. Ouch! Ngeri)

Akak said...

Puas ashue ketawa;-) Msti Tn KAH trsedak !
Apa pun.. be good, do good.

ashue said...

Dah lame dah tak gelak ketawe..
Kiri kanan dpn blakang,org saket.. Asyik jaga org saket je..
Penat da bersedih..
Tp pelik jugak tgk org sedih sbb MJ K.O..& satu dunia berkabung pasal dia mati..
Penting sgt ke MJ tu.. Sory i xknal dia..
I xmembesar dgn lagu2 dia..i membesar dgn lagu2 David archuletta or Adam lambert...
*wink*

akak said...

Sakit dan menjaga orang sakit satu ujian bagi kita.Bila kita sabar dan ikhlas, insyaAllah kita tidak dilupakanNya.

apa yg penting...kerjasama..hehehe
Apa yg penting...kita tak menyakiti org lain.

::@FiQ said...

kot aku..lame x jmpe bru x hengat..wakakaka..
tpi lgokla..selalu jmpe org en kamal nih.. ramai sgt..mustahil nk hingat sumer

lina 75 said...

hilama tul x celah kat cni...sbk giler ..giller pn x mcm saya ha ha ..hopefully smua chaterz sihat walafiat tr masuk la tuan rumah..im still rmember ur name..he he take care !

lina 75 said...

hilama tul x celah kat cni...sbk giler ..giller pn x mcm saya ha ha ..hopefully smua chaterz sihat walafiat tr masuk la tuan rumah..im still rmember ur name..he he take care !

Real Woman said...

bila lupa..buat selamba je mcm kita ingat. nanti kecik hati pulak orang tu. hehehe.

zeqzeq said...

salam sama sejiwa,
cam wajah tapi lupa nama..
tapi jika buat tekaan Objektif boleh ingat cuma subjektif susah

i feel your pain

i feel your pain
audrey & nurul hanis