Wednesday, July 16, 2008

Rabu yang mendung

16 Julai 2008

Hmm...pagi pagi lagi tel dah berdering (pukul 11 baru bangun sebenarnya dan bukak hp). Ada 9 je missed call dan 13 sms. Tengah mamai lagi dan dengar jelah pesanan sambil menguap (pastinya yang terlebar di setiap pagi!).

Perasan tak bahawa setiap kali kita menguap, mata kita pasti tertutup? Kenapa ya?Ha ha, barangkali kalau ada sesiapa yang prihatin, esok cuba menguap sambil buka mata. Lepas tu share pengalaman dengan saya ek?

Ahaks!

Apapun pagi ni (tengahari untuk anda) saya sedang membuat persiapan untuk ke Sarawak esok. Ada event pada Sabtu ini dengan kerjasama Yayasan Pencegahan Jenayah Sarawak dan Kementerian Perancangan dan Sumber Sarawak.

Bercakap tentang program secara bekerjasama ini, saya keliru bila ramai dakwa susah untuk mendapatkan kerjasama dengan mana mana pihak misalnya. Mungkin ada yang beranggapan, ahh untuk si kamal pasti senang kerana orang kenal dia! Ahaks! Takdelah!!

Saya pun kena hadir briefing, meeting, cordination meeting dan pelbagai tok nenek urusan yang lain. Saya pun kena naik turun tangga, menapak dan menunggu. Kadang kadang kejap, kadang kadang laaaaaaaammmmmmaaaaaaaaa menunggunya! Jadi kita serupa.....

Natijahnya, kalau kita tak berusaha dan berkorban, tentunya tak dapat apa yang kita mahukan dalam hidup. Yang inilah yang membezakan boys and men.

Sekadar renungan- berbanding jutaan benih yang keluar, hanya benih yang terkuat, terhebat dan terbaik sahaja akan dapat disenyawakan menjadi bayi. Pada masa itu, kita hanya ada ekor sahaja.

Bila dah jadi manusia(ada kaki, tangan, mata, hidung dan pancaindera yang lain) macamana kita boleh gagal?


Kamal Fnd Hashim

9 comments:

nurdaniella said...

hai encik kamal, saya biasa menguap sambil membuka mata tapi ada syaratnya laa.. jangan sekali-kali menguap di depan cermin.. pasti buruk.. hehehe.. tapi rasanya menguap dengan mata tertutup lebih terasa kepuasannya..

Noorlaili said...

mendung...mendung..

Fireroll said...

huh...

mrasd said...

Singapura dapat kawasan perairan lagi (nak claim kawasan lebih besar)...
betul...
si bangang rais yatim patut naik gunung lepas tu terjun..
Apa ke jadah win-win situation

mrasd said...

Singapura dapat kawasan perairan lagi (nak claim kawasan lebih besar)...
betul...
si bangang rais yatim patut naik gunung lepas tu terjun..
Apa ke jadah win-win situation

Me... Only Better said...

hmmm..what a profound question...that menguap sambil tutup mata..heh heh....

Anonymous said...

Tumpang tanya boleh? Kamal, you ni dulu sekolah di TBS ke?

BAINI KHAIRI said...

merindui kelibatmu di RTM..
have a nice day!

nana said...

That's actually really cool!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

i feel your pain

i feel your pain
audrey & nurul hanis