Monday, January 5, 2009

Salam Tahun Baharu!


Ahaks! Salam selamat buat semua sempena tahun gregory 2009 ini. And sempenanya, apa kata kalau kita mulakan blog ini dengan soalan; APA YANG ANDA NAMPAK DARI IMEJ INI?
Selamat Mencuba!

15 comments:

baby ashue said...

meja Coffee Bean!
Kahkah.

akak said...

MasyaAllah!. Akak ingatkan blog ni nak berwajah baru dan Kamal nak masukkan gambar2 aktiviti berkaitan. Rupanya dia nak nguji lagi. Apa pun yang Kamal nak paparkan, mata akak yang rabun ni tak nampak defect atau keunikan yang terdapat pada 50 sen coin tu or the background.
Meja coffee bean ye ashue?
But one thing for sure the coin reminds me that my life (our lives)is one year shorter with the passing of 2008.
Mungkin orang muda yang cerah mata nampak silap mata Tn. Kamal!

baby ashue said...

Eh!tibe2, teringat kat Aisah 50sen.. Drama kt astro tntang org gile kene rogol..lakonan azean..
Dia slalu nyanyi lagu Remy, 50sen..50sen..

Tibe2 sedih pulak..
50sen,50sen..

kamalfnd said...

dah dekat tu..

Anonymous said...

1 sen, 5 sen, 10 sen, 50 sen...berapa nilai nyawa....?
maaf..tak ada budget !

hafizi said...

Pernah sekali tonton drama Aisah 50sen.
Betul,memang sedih tp betul ke en.kamal?

jebat derhaka said...

lima puluh sen?heheh...dari sudut ekonomi....lima puluh sen ni dah xde makne dah satu arhi nanti,digunakan untuk lapik kaki meja yang tak rata atau wat semak poket...sebab duit dah makin kurang nilai...tapi...untung yg ada 50sen nie dalam poket..ada yg kuar poket,habukpun xde.kalau pandangan saya plaks nampaknya....ni jela nilai maruah diri,harga nyawa zaman sekarang bahkan mungkin lebih rendah?modal satu kenikmatan yang terlarang?adik...abang ada 50sen....jeng2jeng...to be continued...

kamalfnd said...

Jebat!dahsyat!!Nikmat yang terlarang!!hulamak!!

H.E.H said...

50sen, besar nilainya pada mereka yang memandang..

50sen, kecil nilainya pada mereka yang kecundang..

jebat derhaka said...

biasala bro kita kena adapt dgn alam sekitar....malaysia kan ada undang2 cencorship...tut la potong,gunting,kerat,padam,hitamkan,hilangkan...
satu langkah mengurangkan dan mengelak kekejaman....atau..menyorok kebenaran?heheh...to be conttinued again...

mummy-ceklla said...

salam...last year my 5 year old son kalu nak gi kedai runcit blakang rumah mintak mami 50 sen...tp tahun ni dia mintak singgit...pagi singgit, petang singgit....bahu mami pun dah naik senget...

Anonymous said...

50 sen?
di situ ada bunga kebangsaan. hari ini, bahasa Melayu digugat sebagai bahasa kebangsaan, jangan satu hari nanti, untuk memasukkan bunga kebangsaan dalam duit syiling 50 sen pun menjadi kepayahan...

Anonymous said...

kamal,aku ingat 50 sen tu masa kita kecik-kecik dulu lah kat BN 8 tu...kah,kah tapi dulu 50sen tu lain ....kita selalu gaduh-gaduh,tapi kau skrg dah okay....well done.

Anonymous said...

zaman dulu nilai ni besar,zaman sekarang sikit. dulu belanja 50 sen mewah, sekarang, kata mak bapak kedekut. Dulu org mencuri,merompak pasal nak cepat kaya, sekarang pasal nak suka-suka....Nilainya sekarang tak bermakna.walau pun no.dia datang dulu dari sejuta( kira satu sampai sejuta)

fizA said...

pada tahun 2008, malaysia merayakan ulang tahun kemerdekaan yang ke-50.. kalau betul kene belanja makan kat kenny rogers ye...

i feel your pain

i feel your pain
audrey & nurul hanis