Thursday, June 5, 2008

terimakasiiiiiiihhhhhhhhhh!!

Hari ini dalam sejarah! Ahaks!! yang pertama, this afternoon i attended a meeting untuk EXCO MCPF. There i was the only botak head among almost 30 VIPs. Tempat bagus yakni Kompleks Kraftangan Jalan Conlay, Kuala Lumpur. Had to leave early though..just after i managed to speak my two cents worth of opinion. I proposed to set up Youth Committee in MCPF with the like of Dato Johnny (MCPF Pahang) and Vermon (MCPF KL). Then, i excused myself and keluar menghala Setapak. But the Chairman of the meeting, Tan Sri Lee Lam Thye suruh submit paper dulu to him..Hmmm..takpe la..at least i've tried.

5.00pm there i was at Surau Taman Bunga Raya. Why? My kakak sulung nikah daa..and yours truly jadi wali!! Pak andak dah risau mana si Kamal tak sampai sampai and called me up banyak kali. Well, the truth is the Surau takda dalam GPS! Macamana nak jumpa!

Sekali lafaz je i berjaya menikahkan my kak nor. Then i was overcome by emotion..if only abah is around...i lost my abah Jan 13, 1998...i miss him. I miss him.

8.00 pm is the kenduri for kak nor. Then came a phone call...jeng jeng jeng..I was informed that the EXCO agreed on my proposal and bersetuju melantik me as the Chairman for the Youth Exco! Proposed by Tan Sri Robert Phang @ Mr whistle blower (he gave out 10000 whistles for crime prevention purpose) and seconded by Tan Sri Yeoh Tiong Lay (YTL Corp)! Whoaaa!

I am truly happy. After all this years, the effort and recognition untuk belia dalam MCPF akhirnya berbalas. Kepercayaan yang diberi ini amat penting untuk pelapis belia akan datang. I hope akan datang lebih ramai belia akan melibatkan diri dalam pencegahan jenayah. I will guide them if they want to. But you have to do it for your country and not for your own gain. Prove it to me and i'll help you all the way.

I am a happy man today..Untuk belia di luar sana, come join me. Mari kita sama sama buat program untuk adik adik kita yang lain! But before that,mekasihhhhhhhhhhhh!!, for supporting this initiative. Tolong hebahkan berita ini kepada yang lain ek?

6 comments:

Rosmah said...

Saya sebenarnya pembaca setia blog en kamal nie lepas dapat alamat blog kat blog abg mazidul...selamat berkarya dan saya suka baca bab disebalik cerita jenayah yg terpapar di tv or paper. letaklah cbox...senang para pelawat chat or antar pesanan...saya dah letak link ke blog ini di blog saya...congrats!!!teruskan usaha..

yatie said...

Selalunya begitu la...kita akan lebih menghargai sesuatu yang telah tiada......Semoga rohnya diletakkan dikalangan orang-orang yang beriman.

**saya pun dapat add. ni dari blog Mazidul he..he..**

kamalfnd said...

Terimakasih ya..Insyaallah saya akan update and letak foto macam blog botak no 1 tu...

Anonymous said...

mcm mane nak join group yg en kamal ckp tu??

nurdaniella said...

hehehe.. saya pun dapat add encik kamal nih dari blog mazidul.. nmpknya encik kamal kena belanja abang botak tu lunch.. nak tanya sikit, kak nor tu nikah untuk kali yang ke berapa?? takkan first time kot?? jangan marah yer, sekadar bertanya..

pija^_^ said...

salam.. camne nak join ye? TQ..

i feel your pain

i feel your pain
audrey & nurul hanis